WEBSHOP
CADEAUBONNEN

HOBBY WERKBESCHRIJVING
Pixel Hobby met jouw gekozen foto

deze pagina is in opmaak... bedankt om binnenkort terug te komen en de volledig ingevulde pagina te bekijken!

Op deze pagina:

 1. Wat is Pixel Hobby? Maak wat je zelf wilt = een uniek concept!
 2. Welke materialen heb je nodig?
 3. Hoe pixelen we? Stap voor stap uitleg
 4. Medaillons
 5. Pixel Hobby Designer Lite Software gratis downloaden
 6. Pixel Hobby club bij Tiny's Hobby
 7. Bestel vandaag nog jouw materialen! 
 

 

 1. Wat is Pixel Hobby? Maak wat je zelf wilt = een uniek concept!
Op zoek naar een heel persoonlijke hobby? Zoek niet verder want je hebt deze gevonden! Bij Pixel Hobby kan je aan de slag met jouw eigen gekozen foto! Yes, dat is waarop de hedendaagse hobbyist zat te wachten! Geen voorgekauwde afbeeldingen meer, maar wel je eigen gekozen prent! Dat kan dus een foto zijn van uw (klein)kind(eren), uw huisdier, uw favoriete artiest of gewoon een mooi landschap, ... Met PixelHobby® kunt u het allemaal maken. Pixel voor pixel, kleur na kleur ziet u de door u gekozen afbeelding onder uw handen verschijnen. Een origineel idee en een fascinerend proces waarbij u kleine kunststof blokjes aanbrengt op de juiste plaats, met een verbluffend eindresultaat.
 
 
 
 1. Welke materialen heb je nodig?
·         Eén of meerdere basisplaten.

 

Een transparante plaat bevat allemaal pinnetjes waarom je jouw pixelblokjes kan bevestigen. Wanneer je een basisplaat hebt vervolledigd dan heb je 2000 blokjes geplaatst! De afmeting van een basisplaat is 10 x 12,6 cm . Wanneer je dus een groter ontwerp wilt, zal je deze bekomen door meerdere basisplaten naast en/of onder elkaar te leggen. 
*  Pixelmatjes. In totaal zijn er 312 kleuren. Kleurenpallet
    De kleurnummers staan steeds op de achterkant in het rondje vermeld. Op één pixelmatje zitten 140 pixelblokjes. Met behulp van een pincet (zonder scherpe punt), neem je de pixelblokjes van het pixelmatje en plaats je ze één voor één op je basisplaat volgens je patroon.
·         Pincet. Er bestaan speciale pincetten van Pixel Hobby. Deze zijn recht of schuin en hebben geen scherpe punt zodat je je blokjes niet kan beschadigen!
·         Patroon. Voor je aan de slag kan, heb je jouw patroon nodig. De verschillende patronen vertellen je waar je welke pixelkleur moet opprikken. Per patroon zie je 4 symbolen. Deze verwijzen telkens naar één kleur. Per patroon verwerk je dus 4 kleuren. Daarna schuif je jouw basisplaat naar het volgende patroon waarbij je opnieuw 4 andere kleuren zal plaatsen op de aangegeven symbolen. Je hoeft dus niet te tellen zoals bij en kruissteekpatroon. Eenvoudiger kan niet!
·         Speciale kader. Jouw werk is meer dan de moeite waard om in te lijsten daarom voorzien we speciale kaders. Het zijn aluminium profielen op maat gezaagd met de juiste diepte voor jouw pixelplaten. Ze zijn vervaardigd in geëloxeerd aluminium en prachtig geschuurd.

 1. Hoe pixelen we? Stap voor stap uitleg
·         Neem pagina 1 van je patronen. Onder de transparante basisplaat leg je het eerste patroon, waarop de symbolen staan geprint. Deze symbolen verwijzen naar het kleurnummer dat achterop het pixelmatje staat vermeld.  
TIP:  op de achterkant van elke basisplaat staat een brede pijl. Zorg ervoor dat deze pijl steeds in dezelfde richting (naar links of naar rechts) van het patroon wijst. Als u op een later moment verder werkt, en je jouw plaat ondersteboven legt, dan zal uw afbeelding niet juist zijn!
TIP 2: Het is belangrijk dat uw basisplaat PRECIES op het patroon ligt. Om verschuiving tegen te gaan tijdens het werken kan je werken op een magneetplaat. We tonen je dit graag even voor in de winkel.
  
Voor elk symbool op het patroon kijk je welke kleur je moet gebruiken. Dit staat meteen naast het patroon vermeld. Wanneer je de 4 kleuren van het patroon heb geplaatst, schuif dan je basisplaat over het volgende patroon en ga weer aan de slag met de volgende 4 kleuren vermeld naast dit patroon. Ga zo verder tot je plaat volledig vol zit met pixels!
 
       

Voor ontwerpen met meer dan één basisplaat, ga je verder met de volgende basisplaat. De patronen volgen elkaar mooi op. Wanneer al je platen gevuld zijn, verschijnt jouw kunstwerk! Bevestig de verschillende platen aan elkaar met behulp van zwaluwstaartjes en eventueel ook dubbelzijdige tape. Met de UHU Kraft lijm kan u dan uw pixelwerk in uw speciale pixelkader bevestigen en hup daar hangt jouw werk aan de muur! Veel plezier met deze hobby!
 
 1. Medaillons

  Wil je het eerst eens klein proberen? Het maken van een medaillon is een hele leuke bezigheid. Je kan er nadien ook sleutelhangers van maken, of wat dacht je van een hangertje? Deze medaillons zijn ook erg interessant voor kinderen

   
   

  Erg populair bij verjaardagsfeestjes, klasactiviteiten, jeugdbeweging op kamp wanneer het regent, … Je kan een gekleurd patronenboekje verkrijgen.   

 2. Pixel Hobby Designer Lite Software gratis downloaden
 
Thuis: Zelfs met weinig computerkennis kunt u met deze Pixel Hobby software uw eigen voorbeelden maken en patronen uitprinten.

In de winkel: Ons team adviseert jou graag om jouw ontwerp te maken. Breng enkele foto’s mee op een usb-stick. (TIP: best close-up foto’s) Samen bekijken we de verschillende mogelijkheden en kiezen er het beste uit. U kan dan meteen uw patronen en benodigde materialen meenemen naar huis!
 
 1.  

    2. Bestel vandaag nog jouw materialen!
Aan de hand van het gemaakte patroon en de daarbij samengestelde onderdelenlijst kunt u de pixelmatjes bestellen. Vul in onze webshop het aantal benodigde matjes in. Het aantal pixelmatjes wordt in uw winkelmandje toegevoegd.
De kleurenlijst stuurt u ons gelijktijdig met uw bestelling per e-mail toe info@tinyshobby.be en wij verzorgen aan de hand van uw lijst uw benodigde matjes. Vergeet ook niet uw transparante platen te bestellen! Ook al gedacht of u een goed pincet heeft om aan de slag te gaan?
 
Je betaalt via onze webshop; wij pakken alles in en sturen u het volledige pakket toe!
Mocht deze procedure voor u niet duidelijk zijn, dan kan je ook graag naar de winkel komen om hier uw patroon en materialen te verkrijgen.

 

 

MEER INFO OVER DE MATERIALEN EN WERKWIJZE AANVRAGEN