WEBSHOP
CADEAUBONNEN

Knutselkampen vakanties

Wat is een knutselkamp bij Tiny's Hobby?

 
 
We bieden jullie kinderen verschillende hobbytechnieken per cursusreeks in een ontspannende sfeer. Ja, zelfs onze lesgeefsters genieten net zo hard als uw spruiten! Jullie kinderen maken steeds verschillende projectjes die ook thuis bruikbaar zullen zijn. Wat we precies gaan maken blijft steeds een verrassing tot op het laatste moment! We leren nieuwe hobbytechnieken en werken rond fantasie, creativiteit, en oefenen ook onze fijne motoriek!
 

Praktisch:

 
tijdig inschrijven is belangrijk zodat wij alle setjes kunnen voorbereiden!
de periodes staan in onze cursuskalender
kinderen van 6 tot en met 8 jaar komen in de voormiddag van 9u-12u ;
kinderen van 9 tot en met 12 jaar komen in de namiddag van 13u30 tot 16u30.
Wat met broertjes / zusjes die willen samenkomen, maar in een verschillende leeftijdscategorie zitten? Zij kunnen indien gewenst samenkomen in de voormiddag van 9u-12u. We raden toch aan om de leeftijdsgroepen te respecteren in het belang van uw kind(eren).
 
Komende kampen zie vermeld in onze cursuskalender! 


 


Waarom is knutselen belangrijk?

 

Wanneer kinderen knutselen, dan bevorderen ze hun fijne motoriek en wordt hun creativiteit gestimuleerd. Het is dus een heel goede manier van het doorbrengen van hun vrije tijd. Ze kunnen echt genieten van ‘hun eigen ding’ te mogen doen. Bovendien ontwikkelen ze zo al doende hun creativiteit, zelfvertrouwen en concentratievermogen. We merken een duidelijk voorruitgang bij kinderen die regelmatig terugkomen naar onze kindercursussen. In het begin zijn ze terughoudend en stellen ze vragen zoals: ‘juffrouw doe ik het goed?’ of ‘Moet dit zo?’. Ze hebben bevestiging nodig. Niet alleen van de lesgevers, maar ook van hun (groot)ouders. Smijt dus niet meteen hun knutselwerkjes in een schuif of erger nog in de vuilbak, maar laat deze een tijdje staan en toon ze spontaan aan je familie en vrienden. U zal uw kind werkelijk zien openbloeien! Uw kind(eren) zal (zullen) dan veel zelfzekerder en zelfstandiger worden. Knutselenactiviteiten zal hen ook rust kunnen brengen in hun drukke leven, denk maar aan televisie en computerspelletjes.

 

 

 


Waarom samen knutselen met het hele gezin? 

 
  • Praktisch: ouders kunnen een handje helpen!
  • Sfeer: gezelligheid mag niet onderschat worden. Knutselen samen met het gezin zorgt voor ‘quality time’ en kan ook bij de volwassenen rust brengen. Ja, probeer het maar eens! Bovendien vinden kinderen het heerlijk om iets samen met een ouder te doen! 
  • Lep op: je kind kan soms al meer dan je denkt, wil dus niet steeds alles zelf doen. Laat je kind het eerst zelf proberen en moedig verschillende keren aan! 
 
Zorg voor kledij die vuil mag worden bijvoorbeeld een verfschort of een oude trui van een ouder kan perfect als knutselkledij dienst doen!
 
Leg ook op je tafel een plastieken tafelnap.
Bedek eventueel ook je vloer met krantenpapier.
Leer je kind dat opruimen bij het knutselproces hoort.

 

Wees geduldig, niet elk kind leert even snel een nieuwe handeling. 


Een verkeerde opvatting van vele ouders: ‘Mijn kinderen zijn te druk om te knutselen’


We horen vaak van klanten dat ze op zoek zijn naar een eenvoudig en niet langdurend knutselcadeautje want het kind is druk, hij/zij kan zich nauwelijks concentreren!".

Uiteraard zijn er kinderen die zich moeilijk op één ding kunnen concentreren. Het is daarom juist belangrijk dat deze kinderen rust leren kennen. Knutselen is daarbij een uitstekende manier om rust bij te brengen. Een knutselproject hoeft ook niet steeds af te zijn in één keer. Neem nu een styroporfiguurtje met pailletten bewerken. Laat uw kind dit in verschillende knutselmomenten maken.

MEER INFO AANVRAGEN OVER Knutselkampen (vakanties)