WEBSHOP
CADEAUBONNEN

Historiek, het sjettekot

47 jaar ervaring

 
Met onze 47 jaar ervaring in de hobby branche, kunnen wij u zeker helpen bij het zoeken naar uw hobbymateriaal en u helpen bij uw creatieve vrijetijdsbezigheden. Tiny's Hobby is dan ook het hobbycenterbij uitstek voor al uw projecten ... hieronder vertellen we u over hoe we gegroeid zijn van een breiwolwinkel naar een grote uitgebreide hobbywinkel.
 
Ooit nog horen spreken over “het sjettekot” in Kortrijk? Kent u nog de grote zakken wol om te ontwarren? Mevrouw Elvire Claus – Musschoot had al heel veel jaren een wol- en smyrnawinkel toe ze in 1976 besloot haar zaak over te laten aan haar dochter Martine Claus.
 
 

 

Samen met haar echtgenoot Blondeel Mark doopten ze de zaak om in “Breishopping Tiny”. Al gauw werd het assortiment uitgebreid met macramé, houten parels, en handwerk, waardoor de slogan werd toegevoegd:
 

“vele vrije tijdsmaterialen onder één dak”. 


Door hun enthousiasme werd de winkelruimte al vlug te klein en na rijp overleg besloten ze de zaak te verbouwen van 80m² tot 200m². Later kwam daar nog eens 200m² bij tot een totaal van 400m². De winkel in de Passionistenlaan 3 te Kortrijk bevatte toen meer dan 300 m² aan breigarens, een waar wolparadijs waarvoor vele klanten van ver kwamen.

In 1992 werd “Breishopping Tiny” vervangen door:
 

“Tiny’s, met hart voor hobby”


en lieten de eigenaars de zaak verbouwen naar een moderner uitzicht. 
Een professionelere aanpak en vele beursbezoeken leidden al vlug tot een continue uitbreiding van de aangeboden artikelen. Naast breiwol, smyrnatapijten en handwerk werden vele andere productgroepen in het assortiment opgenomen zoals: decoratie-artikelen, parels, poppenmateriaal, klei, …   
Steeds nieuwe hobby’s werden toegevoegd.
In het begin van deze eeuw, begon Tiny’s uit haar voegen te groeien en werd er een studie gemaakt om een 2de vestiging te openen. Na vele lange wachttijden en het verkrijgen van een sociale economische vergunning werd op zaterdag 10 december 2005 “Hobby Select, verruim je horizon”, 800m², geopend te Destelbergen bij Gent. Je kan dan zowel in West- als in Oost-Vlaanderen bij Hobby Select terecht voor al je creatieve materialen!
 

Vanaf 1 mei 2009 werden alle activiteiten van Hobby Select en Tiny’s Hobby gehergroepeerd op één locatie te Kortrijk.


Daar zijn dan uiteraard de klanten uit beide regio's welkom en kan u dezelfde ervaring + deskundige serviceverwachten. We zorgen voor een hoge servicegraad en in de toekomst zal er meer nadruk gelegd worden op het interactief winkelen!  
 
 
Onze cursusfolder heeft voor iedereen iets in petto: zelf juwelen maken, Powertex-beelden maken, scrapbooking (=versieren van foto-albums), breien, handwerktechnieken, huisdecoratie, … Ook voor de allerkleinste organiseren we kindercursussen waar ze tal van hobbytechnieken voorgeschoteld krijgen om hun handvaardigheid te stimuleren.
 
 
 
In Kortrijk staat een volledig team van enthousiaste medewerkers op u te wachten, om u met raad en daad bij te staan. Welkom!
 

In oktober 2016 werd de winkel langs de straatkant afgebroken en kwam er en nieuwe winkel van 1000m² (wat verder van de straat) in de plaats.


Een echt creactiviteitscentrum voor elke hobbyliefhebber!   
MEER INFO AANVRAGEN OVER Historiek