WEBSHOP
CADEAUBONNEN

HOBBY WERKBESCHRIJVING
Décopatch-techniek

 Papier

Sinds 1997 doet de Décopatch techniek een nieuwe wind in de creatieve vrijetijdswereld blazen. Met dit verrassend stevig en decoratief papier kunnen zaken gemakkelijker worden gepersonaliseerd. Het Décopatch papier kan worden gebruikt op alle (effen of onregelmatige) oppervlakken. Het scheurt niet bij het plakken en het verkleurt niet. Het bestaat in alle soorten en trends, gestreept of gestipt, met motieven of uni, versie savane of versie pop: kortom, u vindt het geschikte papier voor elke decoratie!
Zeer gemakkelijk aan te brengen dankzij zijn fijnheid en stevigheid. Het enige papier dat er glad en geverfd uitziet. 

 

Je kan het papier en de materialen ook via onze webshop aanschaffen!

 

 Aan te brengen op allerlei voorwerpen:

Het gamma van dieren en accessoires in papier mâché wordt steeds groter om aan uw creatiebehoeften te voldoen. Laat u verleiden door de letters, dozen, dieren en maskers!

U kunt het decoratief papier uiteraard op al uw voorwerpen aanbrengen: karton, eco-shape, styropor (isomo), polystyreen, (onbewerkt, geverfd of gelakt hout), metaal, riet, karton, glas: één blik in huis volstaat om massa’s ideeën te vinden!

Steek uw meubels in een nieuw kleedje met het Décopatch papier!

Onze eco-shape figuren in de webshop

 

 

De benodigdheden: 

 

De lijm-lak - PaperPatch

Met de Paperpatch lijm-lak kunt u het papier lijmen en een beschermende laag op de versiering aanbrengenHij werd speciaal gecreëerd voor het Décopatch papier: hiermee kunt u het papier lijmen zonder het te verleppen of aan te tasten. Na het drogen vormt deze lijm-lak een transparante, glanzende en waterbestendige film.

 

 

De verglazende lak - Aquapro

De verglazende lak Aquapro wordt aanbevolen voor alle voorwerpen die vaak worden gebruikt. Hij versterkt de bescherming van de lijm-lak en biedt bovendien het voordeel dat hij voldoet aan de normen voor voedingswarenNa het drogen mag hij in contact komen met voedingswaren.  Dit product doet voorwerpen glanzen en beschermt ze tegen uv-stralen, hitte, vochtigheid en detergenten.

Deze twee niet-giftige en niet-geurende producten kunnen gemakkelijk met water worden gereinigd. Ze kunnen zonder gevaar door kinderen worden gebruikt.

Poreuze materialen zoals aarde, onbewerkt hout of gerecycleerd karton absorberen heel wat lijm-lak. U kunt dit vermijden door eerst een laag lijm-lak of verglazende lak aan te brengen en deze 15 minuten te laten drogen vooraleer u het papier lijmt.

TIP Décopatch: elk voorwerp dat vaak wordt gebruikt met 2 of 3 lagen verglazende lak beschermen.

 

 

De penselen

Met korte haren, speciaal ontworpen om het Décopatch papier aan te brengen. Twee penselen volstaan om alle mogelijkheden te benutten.

 Voor wie?

Décopatch kan werkelijk iedereen! Vanaf 4 jaar tot 100 jaar! Jazeker, ook mensen die geen fijne motoriek hebben, kunnen ook deze techiek toepassen en mooie resultaten boeken! Groepen die reeds deze materialen kwamen halen:

  • scholen: kinderen in de creatieve les op school
  • mama's voor het verjaardagsfeestje van hun kleine spruit
  • coole tieners die in hun kamer een voorwerp in een nieuw kleurtje willen steken
  • groep mentaal gehandicapten 
  • rusthuizen zijn creatief met hun bejaarden! Ideale hobby voor deze leeftijdsgroep!
  • jongen mensen die een meubeltje (gekocht bij een 2de handszaak) in een fris kleurtje wilden steken
  • ... 

Je vindt bij ons in de winkel heel wat voorbeelden en inspiratie! We geven je graag advies. Kom gerust langs bij Tiny's Hobby! 

MEER INFO OVER DE MATERIALEN EN WERKWIJZE AANVRAGEN