WEBSHOP
CADEAUBONNEN

HOBBY WERKBESCHRIJVING
Kistje met vaasjes (Chalky verf)

 

 

Werkwijze kistje:

1 Om deze naturel houten kisten “oud” te krijgen dompel je een ietwat vochtige verfspons in de Chalky crêmewax bruin en wrijft deze over het gehele oppervlak.

2 Met een schone spons neem je wat Chalky verf antraciet op en wrijft dit plaatselijk op de vochtige wax.
3 Met de eerste spons wordt de overgang van bruin naar antraciet gewreven. Laten drogen.
4 De geschriften „Cafe de Paris“ en „Fleurs Bistro“ worden met het verfsjabloon „French Living“ gemaakt. Daarvoor knip je de tekst uit en fixeer je deze met crêpetape zodat deze niet kan verschuiven.
5 Voor het sjabloneren kun je een sjabloneerkwast of een kleine verfspons gebruiken. Belangrijk hierbij is, dat je weinig verf neemt om te vermijden, dat de verf onder het sjaboon loopt.
6 Om nog meer „Used-Look“ te bereiken, kun je het geheel tot slot met grof schuurpapier over de zijden en vlakken wrijven / schuren.

 

Werkwijze glazen vaasjes:
 7 Voor het bewerken van het glas breng je Chalky verf for glass met een zachte vlakke penseel of met een verfspons op het gereinigde glas dekkend aan.
8 Om een gedeelte van de vaas te beschilderen plak je het met schilderstape of crêpetape af.
9 Als de verf droog is (min. 1 uur) kun je over het oppervlak met schuurpapier schuren om een individuele Vintage-Look te verkrijgen.
10 De verf kan op 160 °C in de huishoudoven gefixeerd worden om het glas afwasbaar te maken (zie werkwijze op het etiket).
 Alle benodigdheden vind je terug in de winkel.
De Chalky verf kan je ook terugvinden in de webshop: CHALKY VERF !
Veel plezier!
MEER INFO OVER DE MATERIALEN EN WERKWIJZE AANVRAGEN